Problema eternă a unui calculator

internet-computer-security

Încă din tinerețe am fost un magnet pentru viruși. Și tot din tinerețe am trăit cu gândul că problema este la mine, că „sistemul meu imunitar” este praf. Eh! Odată cu înaintarea în vârstă și în cunoștințe am învățat și realizat că nu eu eram problema în totalitate, ci și calculatorul. Alegerea greșită a antidotului, mai exact.

Fratele meu mă tot certa că virusez mereu calculatorul și că d-aia merge greu. Eu nu mă lăsam așa ușor, îmi susțineam nevinovăția cu toată puterea mea de convingere, chiar dacă știam că sunt singurul vinovat. Pe vremea aia aveam un singur calculator, iar el avea nevoie de el pentru a face bani, nu pentru a se juca, cum făceam eu.

Și-am îndurat certuri, și-am îndurat „Not responding-uri”, dar nimic, nimic nu s-a schimbat.

tt46s

Astăzi, după o lungă perioada în care m-am tot mințit și pe mine, dar și pe fratele meu, că reinstalez Windows-ul pe laptopul meu, am făcut marea mutare. De-a lungul anilor am folosit mulți antiviruși, iar azi mi-am amintit că mai încercasem la un moment dat un trial de la Kaspersky, așa că mi-am zis „why not?”. Am instalat Kaspersky Total Security, m-am apucat de treburile mele, m-am apucat și de scris acest articol, iar el a rulat o scanare totală în tot acest timp. Am rămas efectiv mască după ce am privit rezultatul. M-am simțit de parcă eram foarte murdar și am făcut în sfârșit un duș. Inițial am zis că mă trezesc cu vreun mesaj care-mi zice că-s mai curat decât regina Angliei, dar mi-am luat țeapă.

maxresdefault

După aproximativ 4 luni, cât am îndurat desele blocări și shut down-uri neprogramare, antivirusul Kaspersky m-a luat de mână, s-a uitat la mine cu milă și mi-a spus: „Băiete, te-am spălat eu într-un final”

Cam atât îmi doresc eu de la un antivirus, să se miște rapid, să mă curețe de toate probleme și să nu mă streseze cu 1000 de notificări. Da, mă gândesc să-i fac upgrade și să-mi cumpăr o licență anuală.

Comments

comments

You may also like