Ce-aş face dacă m-aş trezi peste noapte cu 10.000 de lei?

SONY DSC

Mi se pare foarte tare că Provident sprijină proiectele mici şi ingenioase ale antreprenorilor aflaţi la început de drum, dar şi mai tare mi se pare provocarea celor de la Blogalinitiative, adresată bloggerilor români, aceea de a-ţi imagina una din pasiunile tale transformată în business cu ajutorul celor 10.000 de lei.

Eu fac parte din categoria celor care dau mai multe înţelesuri termenului business, iar faptul că sunt voluntar de mai bine de 5 ani m-a făcut să-i mai dau un înţeles. Aleg să scriu despre cum aş face eu un business non-profit, un business care să-mi aducă zâmbete, nu hârtii.

Pentru că pasiunea mea o reprezintă cuvintele şi pentru că cele mai frumoase poveşti vin de la oamenii care nu au cui să le spună, aş schimba asta. În momentul în care mi-am deschis blogul am căutat cea mai ieftină ofertă, dar şi o calitate cât de cât ok. Mi-a fost greu să găsesc oferta perfectă, tocmai de aceea am ezitat de atât de multe ori şi am păstrat în mine tot ce voiam să împărtăşesc cu alţii. Sunt extrem de mulţi copii în România care au poveşti extraordinare de spus, dar care nu au cui să le spună.

Ceea ce aş face cu 10.000 lei de la Provident am început să fac deja din fonduri proprii, doar că nu am reuşit să ajung prea departe.

10.000 de lei = 10.000 de zâmbete

Business-ul meu ar începe printr-o mare aventură prin ţară, în căutare de mici bloggeri care nu au posibilitatea de a se afirma, persoane care scriu pe foi, care inventează pe loc sau care pur şi simplu au idei de poveşti. Calculatoare există sigur în orice localitate, fie că se găsesc într-o şcoală sau într-un centru de plasament, însă nimeni nu asigură domeniul(www.numeletau.ro) şi găzduirea. Ştiu că există variante ca wordpress.com sau blogspot.ro, dar acolo lucrurile sunt limitate, iar unui copil talentat nu trebuie să-i fie impuse limite. Plus de asta, nimeni nu te ajută să-ţi pui blogul la punct.

După căutările prin ţară începe partea cea mai interesantă, iniţierea în blogging. Aş chema mai multe persoane, zilnic, la Bucureşti, pentru a le pune la punct blogul din toate punctele de vedere. Transportul asigurat, evident. Sunt sigur că sunt foarte multe persoane pasionate şi talentate care nu au posibilitatea de a-şi arăta calitătile. De asemenea, sunt la fel de sigur că prin acest proiect voi găsi oameni talentaţi ce vor ajunge celebrii şi vor încălzi inimi cu ajutorul cuvintelor.

Singurul lucru care rămâne de făcut este încheierea de parteneriate cu instituţiile care deţin calculatoare, pentru a le oferi posibilitatea copiilor de a se folosi de blogul oferit de mine prin banii de la Provident.

Heeeei! Dacă ai citit până aici înseamnă că sigur vrei să intri şi tu în concursul marca Provident. Aruncă o privire AICI!

Mai jos poţi vedea cum şi-a transformat o fata pasiunea în business:

Mai jos poţi lăsa un comentariu, şi tocmai de aceea te provoc să-mi spui ce ai face cu aceşti bani! Chiar sunt curios de răspunsurile voastre.

Comments

comments

You may also like