De ce îl urăsc pe Leo?

choosing-a-path

Pentru simplul fapt că nu este omul pe care mi l-am dorit. Pentru că lucrurile bune nu au fost întotdeauna apreciate de oamenii de la care am avut aşteptări, şi m-a durut, mi-a părut rău, dar nu am continuat să lupt.

Mi-am spus că nu mă voi schimba niciodată pentru că cineva vrea asta, şi totuşi am eşuat, am eşuat pentru că m-am schimbat după percepţiile oamenilor greşiţi. Am încercat să fiu omul potrivit pentru toţi prietenii mei, fără să îmi dau seama că pentru unii merit să fiu doar Leo, tipicul Leo. Am greşit şi greşesc în fiecare zi din viaţa mea. Fiecare lucru pe care îl spun şi fac este greşit într-o oarecare măsură pentru că nu sunt perfect, nimeni nu este şi ăsta e lucrul cel mai naşpa.

Aspirăm, fără să vrem, la a fi perfecţi şi facem greşeli colosale pe drumul ăsta fără sfârşit. Am mers de multe ori înainte, pe un drum cu spini, dar cu flori la sfârşit, crezând că prin muncă şi durere o să ajung la un moment dat spre fericire, dar nu a fost aşa. Uneori în viaţa trebuie să priveşti în stânga şi în dreaptă şi să alegi, dacă există, drumul acela lin, fără gropi, fără probleme. E important cum mergi pe drumul acela, nu cum arată. E important să nu te grăbeşti către happy end şi să tratezi fiecare km de viaţă cu grijă, cu înţelepciune. Viaţa e tipică pentru toţi, trişti sau fericiţi, săraci sau bogaţi.

Mi-am dorit întotdeauna să cresc, să-mi fac un viitor şi să fiu adult, dar am greşit. Am greşit pentru că am uitat de prezent şi nu l-am tratat cum merita. M-am grăbit către un punct care părea superb, dar care necesita atât de multă atenţie… Am spus lucruri urâte, am jignit şi pus într-o postură proastă oameni ce nu meritau asta. Nimeni nu merită. E ciudat cum, fără să vrem sau fără să ne dăm seama, ne punem întotdeauna pe noi pe primul loc, uitând că fiecare lucru sau vorbă poate genera consecinţe ce ne vor marca toată viaţa.

Mă bucur, totuşi, că am ajutat fără să cer lucruri înapoi, fără să îmi doresc mulţumiri sau vorbe de bine. Nu am ţinut niciodată ură pe cineva şi am ştiut întotdeauna să îmi cer scuze, chiar şi atunci când nu greşeam, dar.. îl urăsc pe Leo pentru că este ceva ce nu va putea nimeni să schimbe vreodata, imperfect. Sorry Leo!

Comments

comments

You may also like