Loviți, claxonați și înjurați, animalelor!

crowded-moscow-metro

Văd oameni nervoși și absurzi în fiecare zi. Uneori și eu mă comport astfel și am reacții oarecum nepotrivite, dar ce am văzut azi m-a lăsat cu gura cascată. Ce-i drept, cum să nu rămâi uimit atunci când vezi la metrou o doamna în toată regula, la 40 și ceva de ani, cum intra hotărâtă cu umărul în toată lumea și se uită urât pe cei pe care-i lovește, de parcă vina era clar a lor?

road-rage-honk-horn-young-man-thinkstockphotos-474

Pe lângă asta, am concluzionat că în România vezi competiții zilnic, uneori chiar 10-20 pe zi. Da, oamenii concurează în claxonat. Se uită la semafor și stau cu mintea pe butonul de claxon. Concentrare. Transpirație. Dorință. Apasă și apoi rămân în urmă, blocând circulația, pentru că s-au concentrat pe lucrul nepotrivit.

the-transporter-jason-statham-shirtless-bus-fight

Despre cei doi care se ceartă mereu în RATB ce părere aveți? Ori a pornit mașina prea brusc și au intrat unul într-altul, ori „nesimțita”, „măgarul”, „proasta” sau „needucatul” a aplicat una bucată talpă pe piciorul cui nu trebuia, din greșeală. Nu. De ce să tăcem și să continuăm să privim pe fereastă, văzând lumea tristă și nervoasă? Mai bine ne enervăm și noi. Se înjură. Se bagă și alții. Apoi o secundă de tăcere. Acum șoptesc până la coborâre și își fac complimente mai ceva ca-n filme. Coboară, se întâlnește cu un amic sau cu vecina de la 2 și uită tot spectacolul. Pentru ce? Nu destul că suntem milioane de oameni nervoși? De ce te-ai enervat și tu?

Începem să ne pierdem rațiunea aia care ne diferențiază de animale, fără ca măcar să ne dăm seama, iar ăsta nu este deloc un semn bun.

Comments

comments

You may also like