#MeToo a schimbat mentalități

dreamstime_l_36505750

#MeToo este o campanie involuntară din social media, pornită la inițiativa actriței americane Alyssa Milano, care a stârnit zeci, sute, mii de femei și fete să-și dezvăluie public trăirile, întâmplările, poveștile care dacă nu le-au schimbat întreaga viață, atunci le-au schimbat gândirea, le-au înrobit în frică și le-au făcut să spere că lucruri de genul nu se vor mai întâmpla.

Femeile au început să dezvăluie cum unii bărbați, fie soți, iubiți, prieteni sau necunoscuți, le-au hărțuit sexual. Nu, hărțuit sexual nu înseamnă neapărat că s-a ajuns la viol. Până și tentativa, până și dorința, până și un “Ce ți-aș face” înseamnă hărțuire sexuală.

Dar de ce a schimbat mentalități, mai ales ale bărbaților? Sau de ce va schimba în continuare? Pentru că sunt traume spuse sincer, dintr-o dată și cu mult prea multă emoție. Toți avem traume, indiferent cât de tari suntem în exterior, indiferent dacă ne-am gândit și noi vreodata la “ce i-am face” unei fete. Chiar am văzut câteva postări pe Facebook în care bărbații spuneau cât de multe au realizat din această campanie și cât de mult i-a afectat chiar și pe ei, nefiind direct implicați.

Ok, poate nu ajută cu nimic dacă ai deschis ochii și ai emoționat un bărbat care oricum n-ar fi făcut vreodată un astfel de gest, dar poate ai convins bărbatul acela că dacă vede vreodată o astfel de tentativă, în care sunt implicați și doi bărbați 10 pe 10, trebuie să intervină, cu riscul de a ieși periculos de șifonat.

Nici asta? Atunci poate omul ăla o să povestească trăirea ta, a voastră, unui alt prieten care era predispus la a face un astfel de gest. Poate îi deschide lui ochii.

Poate exagerez, sigur exagerez, iar rata de hăruire sexuala nu va scădea brusc cu 50% din cauza unei campanii ca #MeToo, dar sunt sigur că procentele se vor modifica oricum în favoarea tuturor. De ce a tuturor? Pentru că niciunui bărbat nu i-ar plăcea ca mama, sora, iubita sau soția să fie hărțuită sexual.

Să fie bine, prieteni! 🙂

Comments

comments

You may also like