Ne vindem oraşul, viaţa, totul

trading_in_humans_for_money___mohammad_sabaaneh

Sunt sigur că toate orașele au oamenii lor defecți, oameni care strică toată frumusețea unei comunităţi. Eu unul m-am săturat de orașul meu, m-am săturat de viață pe care o duc aici, m-am săturat de oamenii cu care mă întâlnesc zilnic pe stradă și m-am săturat să îndur toate lucrurile urâte pe care le văd la fiecare colț. Am un oraș superb, cu atât de multă istorie și atât de multă speranță, dar oamenii strică toate aceste lucruri frumoase. Am obosit să văd cum se aruncă gunoaie oriunde, oricând. M-am săturat de certuri banale și de oameni disperați după putere. Nu e un lucru rău să-ți dorești celebritate, să-ți dorești să fii cineva, dar contează atât de mult drumul pe care îl parcurgi pentru a ajunge acolo.

Văd zilnic copile ce ies din mașini de zeci de mii de euro, conduse de bărbați în toată firea. Unde am ajuns, oameni buni? Am ajuns să ne călcăm în picioare demnitatea și principiile firești pentru lucruri mărunte, pentru clipe false de bucurie.

Oricât de mult am avansa, orice lucru am face, tot ne ducem. Lăsăm pe pământ totul – mânia, durerea, averea, familia. Luăm cu noi doar amintirile și sufletul. Se merită să-ți distrugi sufletul pentru o hârtie de 100 de euro? Trebuie să învățam să ne trăim viață din plin fără să ne depășim limitele, trebuie să învățam să regretăm și să ne refacem mai puternici, mai înțelepți. Viață e ceva ce pierdem, însă sufletul, sufletul e al nostru pentru totdeauna.

Comments

comments

You may also like