Eu nu vreau alocaţie de 100 euro

Recent, un senator din România a propus ca alocația să fie ridicată la 100 de euro și să fie oferită doar elevilor și studenților care nu absentează.

Eu zic că nu merităm. Nu meritam pentru ca nu suntem încă o ţară îndeajuns de civilizata încât să ştim măcar o mare parte din noi ce sa facem cu acei bani. Sunt părinți care nu dau alocația copiilor, dar le dau bani de buzunar, „ca să nu se învețe cu banii.”, sunt părinţi care le dau acei bani + încă de două ori alocaţia, „ca să nu-i lipsească copilului nimic”, dar sunt şi părinți care fac copii pe bandă rulantă pentru niște amărâți de 85 de lei. Atât valorează, mă, viața unui copil? Stai 8 luni cu un suflet în tine, un suflet pe care oricum nu-l ocrotești și nu-l iubești tocmai pentru că are un scop precis, iar după ce îl naști nici măcar nu-l recunoști.

Acest senator spune că această mărire de alocaţie va motiva copii să se ducă la liceu și că banii se vor duce pe lucruri stricte, precum hrană, haine și rechizite. Și ce? Le-o fi rușine acelor părinți să vândă aceste lucruri? Abia așteaptă. Cum să merităm noi, tinerii, 100 de euro pe lună, când noi nu am fost stare să ieșim în stradă atunci când fata aceea a fost violată de 7 băieți, iar ei au stat în libertate, când Dragnea a venit și a spus că noi nu avem dreptul la libera exprimare nici măcar în mediul online, când ni s-au impus lucruri pe care nu ni le-am dorit, când ne-au fost consumați banii pe panseluțe și multe alte chestii. Suntem un popor sărac la suflet și la minte pentru că ne gândim numai la noi înșine, nu ne gândim ce urmări ar putea avea alocațiile de 100 de euro. Tu poate ești un băiat bun, tu poate ești o fată bună, voi, cei ce mă citiți, poate sunteți oameni buni, dar cum rămâne cu restul? Cum rămâne cu cei care fac copii pe bandă rulantă pentru a le lua alocația?

Dragă guvern, dragă parlamentari, gândiți-vă la pierderi înainte să faceți investiții în poporul român. Dacă vreți, totuși, să investiți în noi, investiți în olimpici, în tinerii inventatori şi în cei care fac ceva pentru ţara asta.

Comments

comments

You may also like