O altfel de Românie olimpică

Olympus_Sustinem-Adevaratii-Invingatori

Câţi dintre voi ştiau că există jocuri olimpice pentru oameni cu handicap? Eu am aflat de curând acest lucru şi m-am gândit să vă spun şi vouă.

Oficial, jocurile Paralimpice, cum au fost denumite de organizatori, s-au desfăşurat pentru prima dată în anul 1960. Din acel moment, la fiecare 4 ani, cei mai buni sportivi cu handicap se strângeau la o nouă ediţie, organizată de fiecare dată în alt oraş din altă ţară.

Un alt lucru pe care probabil mulţi dintre voi nu îl ştiaţi este faptul că Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate, sprijină pentru a doua oară jocurile Paralimpice. Astfel, dacă îţi place să bei lapte bătut sau dulce şi nu ai încercat niciodată Olympus, te sfătuiesc să începi să o faci, cel puţin până în septembrie. Începând cu luna iulie, cu fiecare sticla promoţională vândută, firma de lactate sprijină jucătorii paralimpici.

logo_olympus

În 1996, Carol-Eduard Novak, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, a suferit un accident rutier, în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept. Este tipicul poveştilor tragice pe care le auzim zilnic la televizor. Totul se va schimba când veţi afla că acest tânăr, născut în Miercurea Ciuc, este singurul român care a câştigat medalii la jocurile Paralimpice(o medalie de aur şi două de argint).

Eu nu mă mândresc cu medaliile pe care le-a câştigat, ci cu românii curajoşi, precum Novak, care se aventurează în astfel de competiţii obositoare şi extrem de periculoase. Sunt mândru de rezultatele pe care le obţin, fie că sunt pe ultimul loc sau pe primul. Sunt mândru că dincolo de toată situaţia din Europa, accidente, atacuri teroriste, ieşiri din UE, avem oportunitatea să susţinem şi să vedem şi o cauză frumoasă, nobilă. Deci, în perioada 7-12 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, românii noştri trec printr-un test suprem. Aşa cum ne-am susţinut reciproc la necazuri, la fel să o facem şi în astfel de situaţii!

Acestea fiind spuse, haide ParaRomânia!

Comments

comments

You may also like