Când a trecut primul an de facultate?

sibuk

Serios acum, chiar stăteam zilele astea, în timp ce mă străduiam să citesc printre rânduri pentru sesiune, și mă întrebam când a trecut primul an de facultate.

Nu a mers chiar cu a 5-a, dar parcă a trecut mai repede decât trecea un an școlar. Pe de-o parte, poate am avut mult prea multe distrageri, cum ar fi descoperirea noului orăs în care o să stăm în următorii ani, participarea la evenimente sau, în partea cealaltă a taberei, la party-uri cât mai exclusiviste, voluntariat, internship-uri, flirtatul și așa mai departe..

Pe de altă parte, poate a fost vorba doar despre adaptarea la un nou stil de viață, că, până la urmă, facultatea este un stil de viață, căci ne ocupă tot timpul. Și nu putem spune că a fost mai ușor decât la liceu, că nu a fost. La liceu mai negociai cu profesorul, mai dădeai un test, îți mai punea 2-3 întrebări și împușcai un 5, dar aici n-ai decât să împuști o restanță care parcă te bate pe umăr din momentul în care știi că o ai și până în momentul în care realizezi că mai ai mai puțin de o zi să înveți pentru ea.

Da, e tragic, dar e și fun în același timp. Partea bună e că am trecut de primul an și am învățat cum stă treaba, iar partea nașpa e că de acum nu o să mai meargă „păi știți.. sunt primul an și n-am știut”.

După aproape 1 an de ascultat chestii interesante și chestii mai puțin interesante, ajung într-un final la concluzia că facultatea chiar te schimbă. Nu neapărat pentru că întâlnești oameni noi, îți schimbi anturajul și te prezinți ca fiind „student”, ci pentru că, inevitabil, depinzi de ea mai mult decât ai depins de liceu.

Știu că nu e încă timpul, dar mai e puțin, așa că o zic: S-a terminat primul an, să înceapă viața! 🙂

Comments

comments

You may also like