Suntem studenți și ne dorim ca în 2017…

untitled-1

…să ne găsim locuri de muncă mult mai bine plătite. Nu suntem absolvenți, nu avem diplomă, dar studiem cu un scop și merităm internship-uri plătite, recompense pentru munca bine făcută și să fim plătiți ca într-o țară membră UE. Din Februarie salariul minim pe economie se mărește la 1450 de lei, iar în programul de guvernare 2017 se vorbește despre o mărire până la 1750 lei. Asta e bine, înseamnă că vom avea dreptul să cerem.

…să ne distrăm mai mult. O viață și o adolescență avem. De ce să ajungem la 30 de ani cu regrete? De ce să ne dorim să fii rămas la cămine în weekend-uri, să ne fi dus la petrecerea aia sau să îi fi zis bună acelui băiat sau acelei fete? Hai să le facem pe toate anul acesta!

…să nu lăsăm temele sau task-urile pe ultima zi, dar nici să nu începem la ele din prima. La liceu a mers. Nu ne-am chinuit să ne apucăm de teme din primele zile în care le primeam și uită-ne, totuși, la facultate, cu BAC-ul luat.

…să fim mai responsabili. Să nu mai întoarcem spatele viitorului nostru și să ieșim la vot sau, dacă situația o cere, în stradă. Să fim la fel de duri cu sistemul precum este și el cu noi.

…să ne focusăm puțin mai mult pe facultate. La unele universități, cu un minim de efort se poate ajunge la media finală 8.50, iar bursele vor crește din februarie de 2,3x mai mult. Asta poate însemna chiar și 1000 de lei lunar.

…să ne trezim dimineața, să deschidem telefonul și să ne sunăm părinții. Nu pentru că nu știm să gătim ceva, nu pentru că avem nevoie de bani, nu pentru că vrem să plecăm prin țări străine, ci doar pentru că vrem să știm ce mai fac, cum se mai simt și dacă au nevoie de ceva.

…să călătorim. În România, în Europa, peste tot. Avem o țară mult prea frumoasă și ar fi o mare pierdere să nu plecăm în explorarea ei cât mai des.

…să fim mai buni… cu cine merită. Viața e prea dură ca să ne permită să fim altfel, iar oamenii sunt mult prea răi ca să-i tratăm pe toți cu bunătate și calm. Optimismul este cheia, dar realitatea este lacătul.

…să slăbi.. Nu, asta nu.

Vă doresc să aveți o noapte strălucitoare și să vă bucurați din plin de aceste momente și de oamenii care vă sunt alături! La mulți ani!

Comments

comments

You may also like