Un festival la care trebuie să mergi

afis-babel-culcat

Anul trecut s-au adunat în Târgovişte numeroase trupe de teatru din peste 15 ţări. Acestea s-au unit pentru a face fosta Cetate de Scaun să retrăiască timp de 12 zile vremurile de demult.

logo22

BABEL F.A.S.T s-a născut în 2007 la iniţiativa actualului director al Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, domnul Mihai Constantin Ranin. În 2008 şi 2009 toate bune şi frumoase, festivalul a continuat să stârnească interesul şi să impresioneze. Din 2009, BABEL nu s-a mai desfăşurat. Asta până în 2014, când organizatorii s-au gândit să reia ideea de a face din Târgovişte un alt fel de oraş, măcar pentru câteva zile. În 2015 am fost şi eu voluntar şi am trăit şi înţeles ce înseamnă acest festival şi cât de important este pentru oraşul nostru. Au fost parade, au fost workshop-uri cu actori şi regizori străini, au fost piese de teatru spectaculoase. A fost superb şi ne-am distrat cu toţii de minune!

Din fericire, anul acesta festivalul revine din nou, cu mult mai multe surprize. Tot ce vă pot spune este că majoritatea spectacolelor se vor desfăşura pe străzile Târgoviştei, organizatorii încercând astfel să scoată copii, părinţii şi vârstinicii din case ca să vadă pe viu o atmosferă ce până acum au văzut-o doar în filme.

Anul acesta, BABEL F.A.S.T învie Târgoviştea!

Tema va fi CORPUL, iar festivalul se va desfăşura în perioada 4-12 iunie. Deci, dacă vedeţi păpuşi pe străzile oraşului, să nu vă speriaţi, înseamnă că a început BABEL!

program-site-iun-babel-2016

Comments

comments

You may also like